Tuesday, August 5, 2008

Su Altı Peyzajı Hakkında: Biçim Ve Şekil

Burada su altı peyzajının bazı temel tasarım şekillerini analiz edeceğiz. Böylece kendi akvaryum tasarımınızın hangisine dahil olduğunu görebilecek ve yeni şekiller ve kombinasyonlar ortaya çıkarabileceksiniz.



Gerçekte her tarz benzersiz ve harikulade hale getirilebilir. Bunun için gerekli olan biçim ve renklerden uygun şekilde faydalanmaktır. Her tasarım bir başyapıt haline gelebilir. Elbette moda dünyasında olduğu gibi su altı peyzajında da tarzlar yıldan yıla değişim gösterirler. Örneğin bu yıl ADA'da beyaz kum kullanan iç bükey şekilli bir çok tasarım var. 2002 ve 2003 yıllarında ise daha fazla üçgen tasarım mevcuttu. Çok uzak olmayan geçmişte de Dutch Wall çok revaçtaydı.

Bu yüzden tasarım konusunda söylenecek şeylerin en iyisi insanların ne kadar fazla çeşitlilik olduğundan haberdar edilmesi olacaktır. Bu yolla belki insanları kendi tasarımlarını geliştirmeleri yolunda motive etmek de mümkün olabilir.
Tasarımında bir hedefi olan biri hata yapmaya daha az meyilli olacaktır.




Farklı şekiller
farklı tarzlar yaratır.



Çevreleyici bir duvar veya sınır bahçe tarzı bir tasarım için gereklidir. Başka tarzlarla birleştirilerek harika su altı peyzajları oluşturulabilir.

Kaynak

No comments: