Tuesday, August 5, 2008

Akvaryum Fotoğrafına Hazırlık

Bir akvaryum düzenleyicisi tankına sadakatle bağlıdır. Tasarımları onun nezaketinin karşılığını sadece sergilenmeye hazır görüntüleri ile verirler. Tabi bu durumları sonsuza dek sürmez. Bu yüzden en güzel anı fotoğraflama şansını elde ettiğimizde bu şansı iyi kullanmamız gerekir!

Aşağıda bahsedeceğim malzemeler çok temel gereklilikler olduğundan fotoğraf makineniz profesyonel olsun ya da olmasın size yardımcı olacaktır.





İlk olarak hiç pürüzlü yüzeyi olmayan bir bez kullanarak bir kaç damla su veya cam silici ile tertemiz bir parlaklık elde edene kadar temizleyin.



Tankın camlarının iç yüzeylerinde bulunan yosunları keskin bir materyalle kazıyın. Bu sayede camdaki yeşil çil gibi noktaları fotoğraflamamış olursunuz.



Tanktaki filtre hortumları, ısıtıcı ve termometre gibi bütün malzemeleri çıkartın. Bu malzemeleri çıkartırken su yüzeyinde biriken yaprakları bir kepçeyle toplamayı unutmayın.



Normal bir balık tankı fotoğraf için gerekli ışığı sağlayamayacağından eğer mümkünse fotoğraf makinenizin flash aydınlatmasını kullanın.



Akvaryumun üst bölümünü bir parça siyah kağıtla kapatmak ışığı oradan saçılmasını önlemeye ve böylece tankın etrafındaki nesnelerin tankın yüzeyinden yansımasına engel olmaya yarayacaktır. Eğer fotoğrafınızı bilgisayarda düzenlemek konusunda kararsızsanız tankın her tarafını siyah kağıtlarla kaplasanız iyi edersiniz.



Fotoğraf makinesinin bir üç ayak üzerinde sabitlenmesi elinizde sallanmasına dolayısıyla fotoğrafın bulanıklığına veya odağın dışına çıkmasına engel olacaktır. Üç ayağın tankın yüksekliğiyle aynı hizada sabitlenmesi de çekilen fotoğrafların kusursuz olması için önemlidir.

Bu hazırlıklardan sonra çekilen fotoğraflar için
tıklayın.

Kaynak

No comments: