Saturday, March 17, 2012

İlhan Akvaryum - Çanakkale'nin Akvaryumcuları

Çanakkale çok küçük bir şehir olduğundan akvaryumcu sayısı da pek az. Bu akvaryumcular hakkındaki izlenimlerimi paylaşmak için bir seri yazı yazmayı planlıyorum. Akvaryumcuların erişim bilgilerini (adres, telefon) foursquare'deki sayfalarına girip burada linklerini vereceğim.

Onaltı yıldır tanıdığım İlhan Oytun'un sahibi olduğu İlhan Akvaryum Çanakkale'nın en eski akvaryumcusu. Sadece balık satmıyor İlhan Akvaryum; muhabbet kuşu ve su kaplumbağası da bulunuyor. Ara ara papağan da bulunuyor olsa bile muhabbet kuşu ve diğerleri çoğunlukla yerli üretim hayvanlar oluyor.  
Balık ise çoğunlukla İzmir'deki toptancılardan alınan yerli üretimler ve nadiren ithal balıklar olarak bulunuyor. Dönem dönem kendi üretimi olan chiclid'leri de bulmak mümkün oluyor. Fiyatlar bazen ortalamanın altında bazen biraz üzerinde seyrediyor ama acemi hobicinin gidip kazıklanacağı bir yer değil İlhan Akvaryum. İlhan Oytun sadece satış olsun diye her cins balığı bir biriyle yaşar diye satan akvaryumculardan değil. Son yıllarda yaşadığı sağlık problemleri yüzünden daha sıklıkla kapalı olsa da hem güvenle alış veriş yapabileceğiniz hem de hobiniz üzerine muhabbet edebileceğiniz bir akvaryumcu olarak önerebilirim size.

No comments: